nostalgia ®
sila register untuk mendapatkan kepuasaan yang tiada tandingan...bersama nostalgia!!


Nostalgia Community 2009-2010 ®
 
HomeCalendarFAQRegisterLog in
Free Our Mind
Mari Bersama-sama Dalam Dalam Perjuangan Jihad Cyber
Free Our Mind Crew © 2009
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» org pro nak masuk
by just smile Thu Dec 13, 2012 12:42 pm

» How To hack Streamyx Account
by just smile Wed Dec 12, 2012 10:24 am

» IZ FIBER menyelesaikan masalah sembelit, berat badan dan perut buncit
by intan az Sat Jan 29, 2011 7:28 pm

» 5 Pantang Larang & 6 Syarat Pemakanan Elak Obesiti
by intan az Sat Jan 29, 2011 7:26 pm

» Del Toro: Hari Pertamaku di Nostalgia Community! Sila beri tunjuk ajar...huhu!
by Ran Del Toro Thu Nov 18, 2010 7:17 am

» Internet Paling Laju Di Dunia!-40GBps
by uosɹǝdpǝɹıdxǝ Sun Nov 14, 2010 10:48 pm

» mama jaapar is here nokss....
by Ran Del Toro Sat Sep 11, 2010 10:07 am

» Mari Berbalas Pantun
by unknow Sun Aug 08, 2010 11:06 pm

» SMS FREE (Untuk Celcom)
by unknow Sun Aug 08, 2010 10:24 pm

» mana sume org
by uosɹǝdpǝɹıdxǝ Sat Jul 10, 2010 5:05 pm

» Kalau terjumpa atau ternampak hantu, apa nak buat?
by noname Sun Apr 11, 2010 8:22 pm

» Berkumpul semula di Nostalgia...
by noname Sun Apr 11, 2010 8:19 pm

» Jin Takut Pada Minyak Wangi...??
by Laksamana Sunan Tue Mar 30, 2010 1:47 am

» Buzz That RapidShare Wait Limit
by mr. O Tue Mar 16, 2010 5:31 am

» salam 1 malaysia
by bridex Fri Mar 05, 2010 5:01 pm

» Duduk Lama Depan Komputer Boleh Bawa Maut.
by noname Mon Feb 08, 2010 11:22 pm

» diari korang
by Laksamana Sunan Sat Feb 06, 2010 11:40 pm

» Mozilla Firefox shortcut keys
by waja Tue Jan 19, 2010 11:33 am

» Cara2 mencantikan PC anda..
by Redline360 Wed Jan 13, 2010 10:35 pm

» Cara lajukan capaian internet
by Redline360 Wed Jan 13, 2010 10:35 pm

Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 322 on Sun Jan 17, 2010 11:19 pm

Share | 
 

 Internet Paling Laju Di Dunia!-40GBps

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Morpheus_d_vai
Helper
Helper


Posts : 169
Join date : 2009-10-09
Location : tepi divaider

PostSubject: Internet Paling Laju Di Dunia!-40GBps   Sat Nov 21, 2009 10:20 pm



Sigbritt Lothberg, 75 tahun sangat bertuah apabila mencipta rekod bukan kerana wanita tertua melayari internet tetapi memiliki sambungan internet jalur lebar terpantas di dunia iaitu 40GBps. Sambungan internet ini sangat laju sehinggakan dia boleh melihat live streming High Defination TV/Video ( Full HD Streams) dengan jelas tanpa masalah. Kerja untuk muat turun filem video berdefinasi tinggi juga hanya memerlukan dua saat sahaja.

Kalau tak silap hacker Malaysia mencatatkan kelajuan sambungan paling tinggi ialah STM64 iaitu bersamaan 10GBps menggunakan perkakasan dari Arkatel dan perantara medium fiber optik.

Jadi, kenapa Sigbritt begitu bertuah mempunyai sambungan sepantas itu?

Ini kerana anak nya Peter Löthberg merupakan pakar dalam bidang rangkaian router yang kini bekerja sebagai pegawai di syarikat Cisco

Apa yang membolehkan sambungan 40GBps itu dapat dicapai dialah teknik modulasi terbaru yang di cipta oleh Peter membolehkan data dihantar diantara dua router yang mempunyai jarak 2000 kilometer tanpa sebarang alat tambahan seperti pengulang gelombang atau sebagainya.

Medium perantara yang digunakan ialah fiber optik dan menurutnya dalam teori tiada had jarak bagi teknik ini asalkan fiber yang digunakan tepat pada tempatnya.

Dengan terbuktinya sambungan 40GBps itu, Peter telah membuktikan yang kita buleh mendapatkan sambungan internet berkelajuan tinggi di mana-mana sahaja dengan kos yang murah.

Menurutnya lagi bahagian yang paling susah dalam projeknya ini ialah memasang perisian windows ke dalam komputer emaknya.

_________________
TERUSKAN PERJUANGAN YANG BELUM SELESAI...

WHY NOT GET PAID TO LEAVE A COMMENT?--->youthsays
Back to top Go down
http://rajalawakjenaka.blogspot.com
[???]
Owner
Owner


Posts : 355
Join date : 2009-09-27

PostSubject: Re: Internet Paling Laju Di Dunia!-40GBps   Sun Nov 22, 2009 12:55 am

perghhh...kalau mcm tu..aku download games n movie senang2 jaa
Back to top Go down
cik dalyla
Helper
Helper


Posts : 387
Join date : 2009-09-27

PostSubject: Re: Internet Paling Laju Di Dunia!-40GBps   Sun Nov 22, 2009 1:40 am

ptt r org cisco rupenye
isk2

_________________


I don't wish to be everything to everyone, but I would like to be something to someone.
We are not the same persons this year as last; nor are those we love. It is a happy chance if we, changing, continue to love a changed person.

Back to top Go down
ainD_Wunan
Anbu Senior
Anbu Senior


Posts : 603
Join date : 2009-10-01
Age : 59
Location : umah atas tanah di planet bumi

PostSubject: Re: Internet Paling Laju Di Dunia!-40GBps   Mon Nov 23, 2009 1:34 pm

hebatnya...
nangis3
Back to top Go down
http://norezschan.blogspot.com
waja
Genin
Genin


Posts : 58
Join date : 2009-09-29

PostSubject: Re: Internet Paling Laju Di Dunia!-40GBps   Tue Jan 19, 2010 11:30 am

fuh bestnya klau la internet aku laju cmtu.
Back to top Go down
Redline360
Helper
Helper


Posts : 119
Join date : 2009-10-07

PostSubject: Re: Internet Paling Laju Di Dunia!-40GBps   Sat Jan 23, 2010 9:10 pm

uihhhh besttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

_________________
Back to top Go down
pagipetang
Genin
Genin


Posts : 48
Join date : 2009-10-08

PostSubject: Re: Internet Paling Laju Di Dunia!-40GBps   Thu Jan 28, 2010 2:42 am

cool ;0
Back to top Go down
uosɹǝdpǝɹıdxǝ
Anbu
Anbu


Posts : 362
Join date : 2009-10-25

PostSubject: Re: Internet Paling Laju Di Dunia!-40GBps   Sun Nov 14, 2010 10:48 pm

ermmmmmmmmmmmmmmmmm 40GBps!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Internet Paling Laju Di Dunia!-40GBps   Today at 3:20 am

Back to top Go down
 
Internet Paling Laju Di Dunia!-40GBps
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Ikan-ikan Air Tawar Terbesar di Dunia
» start selenium 2 with Internet Explorer.
» The internet's newest meme...
» Internet Explorer driver
» [SOLVED] Removing Windows Firewall = no internet access

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
nostalgia ® :: Arena Celoteh :: Internet-
Jump to:  
Free forum | © phpBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Forumotion