nostalgia ®
sila register untuk mendapatkan kepuasaan yang tiada tandingan...bersama nostalgia!!


Nostalgia Community 2009-2010 ®
 
HomeCalendarFAQRegisterLog in
Free Our Mind
Mari Bersama-sama Dalam Dalam Perjuangan Jihad Cyber
Free Our Mind Crew © 2009
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» org pro nak masuk
by just smile Thu Dec 13, 2012 12:42 pm

» How To hack Streamyx Account
by just smile Wed Dec 12, 2012 10:24 am

» IZ FIBER menyelesaikan masalah sembelit, berat badan dan perut buncit
by intan az Sat Jan 29, 2011 7:28 pm

» 5 Pantang Larang & 6 Syarat Pemakanan Elak Obesiti
by intan az Sat Jan 29, 2011 7:26 pm

» Del Toro: Hari Pertamaku di Nostalgia Community! Sila beri tunjuk ajar...huhu!
by Ran Del Toro Thu Nov 18, 2010 7:17 am

» Internet Paling Laju Di Dunia!-40GBps
by uosɹǝdpǝɹıdxǝ Sun Nov 14, 2010 10:48 pm

» mama jaapar is here nokss....
by Ran Del Toro Sat Sep 11, 2010 10:07 am

» Mari Berbalas Pantun
by unknow Sun Aug 08, 2010 11:06 pm

» SMS FREE (Untuk Celcom)
by unknow Sun Aug 08, 2010 10:24 pm

» mana sume org
by uosɹǝdpǝɹıdxǝ Sat Jul 10, 2010 5:05 pm

» Kalau terjumpa atau ternampak hantu, apa nak buat?
by noname Sun Apr 11, 2010 8:22 pm

» Berkumpul semula di Nostalgia...
by noname Sun Apr 11, 2010 8:19 pm

» Jin Takut Pada Minyak Wangi...??
by Laksamana Sunan Tue Mar 30, 2010 1:47 am

» Buzz That RapidShare Wait Limit
by mr. O Tue Mar 16, 2010 5:31 am

» salam 1 malaysia
by bridex Fri Mar 05, 2010 5:01 pm

» Duduk Lama Depan Komputer Boleh Bawa Maut.
by noname Mon Feb 08, 2010 11:22 pm

» diari korang
by Laksamana Sunan Sat Feb 06, 2010 11:40 pm

» Mozilla Firefox shortcut keys
by waja Tue Jan 19, 2010 11:33 am

» Cara2 mencantikan PC anda..
by Redline360 Wed Jan 13, 2010 10:35 pm

» Cara lajukan capaian internet
by Redline360 Wed Jan 13, 2010 10:35 pm

Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 322 on Sun Jan 17, 2010 11:19 pm

Share | 
 

 Laman web Kadima (parti besar israel) dihack

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
uosɹǝdpǝɹıdxǝ
Anbu
Anbu


Posts : 362
Join date : 2009-10-25

PostSubject: Laman web Kadima (parti besar israel) dihack   Mon Nov 02, 2009 12:30 am



Laman web parti politik terbesar di Israel iaitu Kadima telah digodam oleh hacker Palestin. Menurut jurucakap parti itu, bukan website Kadima sahaja yang terlibat malah blog peribadi pemimpin parti itu juga turut diceroboh.

Keadaan itu disedari oleh administrator setelah mendapati wajah Livni telah diletakkan simbol sasaran tembak dengan beberapa slogan hasutan terhadap parti Kadima seperti “God will defeat Israel” di dalam bahasa Arab dan Hebrew. Kini pasukan teknologi maklumat parti Kadima sedang bertungkus-lumus membersihkan semula laman web tersebut.

Menurut akhbar The Associated Press, kemungkinan pencerobohan itu mungkin dilakukan oleh Gaza Hacker Team (GHT) berdasarkan logo kumpulan yang diletakkan pada web.

Tindakan GHT ini mungkin untuk membalas tindakan kumpulan hacker Israel dari Gerakan Kach yang menggodam tiga laman web kepunyaan parti Arab-Balad iaitu Arab42.com, Mahsom.com dan Arabic-Language.com pada Jun 2008.

Sebelum menggodam laman web parti Kadima, Gaza Hacker Team telah melakukan tindakan di luar dugaan pihak keselamatan Israel iaitu menceroboh dan mengambil alih laman web serta stesen Radio 102FM milik Israel pada 19 Januari 2009.

Pencerobohan tersebut tidak disedari pasukan komputer stesen radio tersebut dan selepas disedari, pasukan komputer itu terpaksa pula mengambil masa yang lama untuk mendapatkan semula kawalan stesen radio internet mereka.

Perang Dunia Digital Bermula

Menurut wartawan Israel iaitu Maayan Cohen, kumpulan hacker dari Gaza tidak sahaja bergerak bersendirian, mereka sangat teratur dan mempengaruhi hacker-hacker dari negara lain yang pro-Palestin.

Sehingga akhir 2008, laporan menunjukkan sudah beribu-ribu laman web dari Israel telah digodam oleh hacker-hacker luar negara khususnya dari Iran, Lubnan, Maghribi, Turki dan Algeria. Selain itu, hacker pro-Palestin juga turut cuba menggodam laman web bank dan agensi-agensi kerajaan di Israel.

Menurut laporan dari web CNN.com, kumpulan hacker dari Maghribi yang digelar Team Evil disyaki paling banyak menggodam web-web dari Israel. Serangan tersebut disyaki telah dilakukan sejak tahun 2006 lagi.

Lanjutan dari permasalahan ini, Kementerian Luar Israel telah mengeluarkan dana khas membantu kelompok hacker dan propagandist dari Israel yang berhasrat mempertahankan dasar-dasar luar negara Israel. Bukan itu sahaja, rakyat Israel juga digalakkan memuat turun suatu perisian khusus untuk memberi sokongan kepada kerajaan Israel. Perisian itu diberi nama Megaphone. Menurut jurucakap Kementerian Luar Israel, setakat sudah 50,000 pelayar internet memuat turun perisian tersebut.
Back to top Go down
uosɹǝdpǝɹıdxǝ
Anbu
Anbu


Posts : 362
Join date : 2009-10-25

PostSubject: Re: Laman web Kadima (parti besar israel) dihack   Mon Nov 02, 2009 12:34 am

hacker malaysia? hacker indonesia?

hanya ingin berperang cyber antara serumpun? kenapa tidak ke israel?
atau... minta efairy ulas macam di blog mazidul?
atau.. megah dengan dunia IT yg belum cukup tahap seperti
Iran, Lubnan, Maghribi, Turki dan Algeria?

dunia sudah kelihatan kabur...
Back to top Go down
Admin
Admin
Admin


Posts : 88
Join date : 2009-09-27

PostSubject: Re: Laman web Kadima (parti besar israel) dihack   Mon Nov 02, 2009 12:39 am

edy...dari sumbr aku dapat
ko antar orang yg terlibat hack webste tu
thanks edy!

_________________
testing
Back to top Go down
http://nostalgia.heavenforum.com
uosɹǝdpǝɹıdxǝ
Anbu
Anbu


Posts : 362
Join date : 2009-10-25

PostSubject: Re: Laman web Kadima (parti besar israel) dihack   Mon Nov 02, 2009 12:43 am

Admin wrote:
edy...dari sumbr aku dapat
ko antar orang yg terlibat hack webste tu
thanks edy!


oit! malaysia tidak tersenarai lah..
nak hack website paling ringkas didunia pun susah..
inikan king kepada IT, pencipta kepada IT .. ISRAEL!!
isk isk. isk.....
ada masa.. nak jugalah cuba2..
wakakakak insyAllah

p/s : Al-Hackerian (mieru) <-- yang aku tersenarai
Back to top Go down
[???]
Owner
Owner


Posts : 355
Join date : 2009-09-27

PostSubject: Re: Laman web Kadima (parti besar israel) dihack   Mon Nov 02, 2009 12:45 am

wakakkakka
pandai ko wat ayat cover!
aku dapat berita dan diorang terima ksih kepada ko
wkakakaka

p/s chatbot!
Back to top Go down
uosɹǝdpǝɹıdxǝ
Anbu
Anbu


Posts : 362
Join date : 2009-10-25

PostSubject: Re: Laman web Kadima (parti besar israel) dihack   Mon Nov 02, 2009 1:46 am

[???] wrote:
wakakkakka
pandai ko wat ayat cover!
aku dapat berita dan diorang terima ksih kepada ko
wkakakaka

p/s chatbot!


tenet aku slow gila macam mana nak buat kerja macam tu..
isk isk isk... mati
Back to top Go down
mr. O
Anbu
Anbu


Posts : 266
Join date : 2009-09-28
Age : 26
Location : Consortium Blue Dream

PostSubject: Re: Laman web Kadima (parti besar israel) dihack   Mon Nov 02, 2009 3:09 am

Hmm, cyber jihad???
Back to top Go down
http://resurrectionoffaizan.blogspot.com/
ainD_Wunan
Anbu Senior
Anbu Senior


Posts : 603
Join date : 2009-10-01
Age : 59
Location : umah atas tanah di planet bumi

PostSubject: Re: Laman web Kadima (parti besar israel) dihack   Mon Nov 02, 2009 8:10 am

rasa bangga mengenal hackers terkenal nostalgia....edy(walaupun slalu kena tipu dgn identt dia)....
Back to top Go down
http://norezschan.blogspot.com
uosɹǝdpǝɹıdxǝ
Anbu
Anbu


Posts : 362
Join date : 2009-10-25

PostSubject: Re: Laman web Kadima (parti besar israel) dihack   Mon Nov 02, 2009 12:59 pm

ainD_Oracle wrote:
rasa bangga mengenal hackers terkenal nostalgia....edy(walaupun slalu kena tipu dgn identt dia)....

erk! "edy(walaupun slalu kena tipu dgn identt dia)"...
maafkan aku.. tiada niat nak menipu..
Astafirullah Alhazim.. apapun terima kasih atas nasihat..
akhirnya aku tahu keadaan sebenarnya aku..


hehehehehehehhe..!!~ apa yang penting kak ain..
KERJASAMA!!

berharap

Kecewa adui Aiyooo Bingung huhu mati3 mati2 nangis nangis3 nangis2 ngeluh ngeluh2
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Laman web Kadima (parti besar israel) dihack   Today at 3:18 am

Back to top Go down
 
Laman web Kadima (parti besar israel) dihack
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» The world's largest Nature Aquarium - Takashi Amano
» Piranha !!!!!
» Redtail catfish berkepala batik dari Amazon
» Ikan-ikan Air Tawar Terbesar di Dunia
» All about Mangrove Jack

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
nostalgia ® :: Arena Celoteh :: Chitchat 24 Hours-
Jump to:  
Free phpbb forum | © phpBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Free forum