nostalgia ®
sila register untuk mendapatkan kepuasaan yang tiada tandingan...bersama nostalgia!!


Nostalgia Community 2009-2010 ®
 
HomeCalendarFAQRegisterLog in
Free Our Mind
Mari Bersama-sama Dalam Dalam Perjuangan Jihad Cyber
Free Our Mind Crew © 2009
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» org pro nak masuk
by just smile Thu Dec 13, 2012 12:42 pm

» How To hack Streamyx Account
by just smile Wed Dec 12, 2012 10:24 am

» IZ FIBER menyelesaikan masalah sembelit, berat badan dan perut buncit
by intan az Sat Jan 29, 2011 7:28 pm

» 5 Pantang Larang & 6 Syarat Pemakanan Elak Obesiti
by intan az Sat Jan 29, 2011 7:26 pm

» Del Toro: Hari Pertamaku di Nostalgia Community! Sila beri tunjuk ajar...huhu!
by Ran Del Toro Thu Nov 18, 2010 7:17 am

» Internet Paling Laju Di Dunia!-40GBps
by uosɹǝdpǝɹıdxǝ Sun Nov 14, 2010 10:48 pm

» mama jaapar is here nokss....
by Ran Del Toro Sat Sep 11, 2010 10:07 am

» Mari Berbalas Pantun
by unknow Sun Aug 08, 2010 11:06 pm

» SMS FREE (Untuk Celcom)
by unknow Sun Aug 08, 2010 10:24 pm

» mana sume org
by uosɹǝdpǝɹıdxǝ Sat Jul 10, 2010 5:05 pm

» Kalau terjumpa atau ternampak hantu, apa nak buat?
by noname Sun Apr 11, 2010 8:22 pm

» Berkumpul semula di Nostalgia...
by noname Sun Apr 11, 2010 8:19 pm

» Jin Takut Pada Minyak Wangi...??
by Laksamana Sunan Tue Mar 30, 2010 1:47 am

» Buzz That RapidShare Wait Limit
by mr. O Tue Mar 16, 2010 5:31 am

» salam 1 malaysia
by bridex Fri Mar 05, 2010 5:01 pm

» Duduk Lama Depan Komputer Boleh Bawa Maut.
by noname Mon Feb 08, 2010 11:22 pm

» diari korang
by Laksamana Sunan Sat Feb 06, 2010 11:40 pm

» Mozilla Firefox shortcut keys
by waja Tue Jan 19, 2010 11:33 am

» Cara2 mencantikan PC anda..
by Redline360 Wed Jan 13, 2010 10:35 pm

» Cara lajukan capaian internet
by Redline360 Wed Jan 13, 2010 10:35 pm

Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 322 on Sun Jan 17, 2010 11:19 pm

Share | 
 

 Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
fareez87
Genin
Genin


Posts : 57
Join date : 2009-10-07
Age : 29
Location : Darul Peace

PostSubject: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Wed Oct 07, 2009 8:04 pm

[left]Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?, Cuba, Try, Test noh...

Katakan la Hang pa ada kenal seseorang, yang Hang Pa minat sangat-sangat...
Hang Pa suka gila kat dia nih.
Tapi suka-suka pun, kalau ‘si dia’ tu dah ada awek/balak buat apa kan?
Buang karan jer! Dak gitu?

Jadi Hang Pa Taw dak camna cara mudah nak pastikan ‘si dia’ tu dah ada balak/awek ke tak?
Takkan la nak terus tanya direct ja macam ni ;
“Eh awak dah ada balak/awek tak?” "agak2 bila kita bole couple??"
hah..! Tak segan ker? Ada BRAN ker nak tanya macam tu?
Mungkin ada yang berani tanya secara direct macam tu...
Tapi CEK rasa Lam bebanyak kita nie, memang segan/malu nak tanya macam tu kan?

Maka di sini, Cek ingin perturunkan kepada Hang Pa teknik mudah untuk check
sama ada seseorang itu dah ada yang berpunya ke tak...

Ooritee, Panjang Citenya… jeng jeng jeng :

1-Pi La Jumpa dan berbual-bual dengan ‘si dia’ tu dulu...

2-Mula-mula tanya khabaq dan sembang jer la apa-apa pun...

3-Pastu, dalam masa Hang pa menyembang tu, cuba selitkan soalan macam ni ;
“Eh…awak kalau hari cuti, selalunya buat apa ek?”

4-Kemungkinan besar jawapan yang akan diberikan adalah seperti ;
“Saya selalu pi shopping” / “Jalan-jalan” dan sebagainya.

5-Haaa masa tulah hang pa kena bagi soalan cepu emas pada dia ;
“ ooo yer ker, pi jalan-jalan/pi shopping dengan ‘ehem ehem’ ker? P/S:*Sila tanya dengan spontan dan bersahaja*

6-Atau kalau dia bagi jawapan macam ni ; “Takde buat apa-apa pun, just dok kat umah jer” / “Tengok TV kat umah sepanjang hari”. Haa kalu jawapan yang macam ni, hang pa cuba tanya macam ni pulak “Laa takkan la terperok kat rumah jer, tak keluar jalan-jalan ngan ‘ehem ehem’ ker?” P/S:*Sila tanya secara spontan dan bersahaja.*

7-Bila dah tanya soalan yang macam tu, pastu hang pa senyum je la menantikan jawapan/respon yang diberikan....

8-Tumpukan perhatian betul-betul pada respon yang dia berikan dan cuba tengok cara dia jawab soalan tu. Kerana di sinilah kunci untuk hang pa mengetahui sama ada ‘si dia’ tu dah berpunya ke belum.?

*Melalui pengalaman cek dan teman seperjuangan la kan, dengan cara dok tanya soalan yang macam tu, kita sudah boleh mengagak bahawa dia tu dah berpunya ke tak. ha la, dengan hanya berpandukan jawapan/respon yang diberikan saja, sudah cukup untuk kita mengagak ‘status’ seseorang tu. Hasil kajian tak rasmi cek mengatakan 90% agakan yang dibuat berdasarkan respon soalan sebegitu adalah tepat.

*Cuba hang pa buat ujikaji teknik ini pada 2~3 orang kenalan hang pa dulu. Ianya memang memberikan ‘hints’ pada hang pa tentang seseorang tu dah berpunya ke belum.?

*Biasanya kalu ‘si dia’ tu dah berpunya, dia akan senyum tersipu-sipu malu (terutamanya perempuan) apabila di tanya “Pi shopping dengan ‘ehem ehem’ ker?”. Tak pun dia akan jawab direct jer macam ni “ haah la, keluar dengan pakwe la apa lagi”.

*Kalau ‘si dia’ tu masih belum berpunya pula, antara jawapan yang biasa dok dengaq ialah ; “Emm, saya mana ada pakwe lagi” atau “Mana ade ‘ehem ehem’, saya pi shopping ngan kawan jer la.” Atau “ Dengan ‘ehem ehem’?, saya mana la ada ‘ehem ehem’. Siapa la yang nak kat orang macam saya ni!”

*haa.. kalu Respon yang mantap lak cenggini : “Keluar dengan ‘ehem-ehem’?. Saya takda ‘ehem-ehem’ lagi. You la jadi ‘ehem ehem’ I …nak??!!!”. Masa dengaq jawapan tu, jangan lak dok wat terkezut beruk. Baru taw Ganas tak ganas ‘si dia’ tu. hahaha. Masa tu lak compom nye dok tersengih menggelabah kerana mendapat respon diluar jangkaan tu…hehe.

Haaa apalagi… hang pa ada ‘secret admire’ dak?
Cuba,Try,test la ‘teknik power’ ni untuk check sama ada ‘si dia’ tu dah berpunya ke belum?

Selamat mencuba!
cayukk.. cayuk..
lol! lol! lol![left]
Back to top Go down
http://komuniti-sbdj.blogspot.com
BF Scha



Posts : 2
Join date : 2009-10-06
Location : Di hati Scha

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Wed Oct 07, 2009 8:13 pm

ohh thanks..nice tips..
Back to top Go down
fareez87
Genin
Genin


Posts : 57
Join date : 2009-10-07
Age : 29
Location : Darul Peace

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Wed Oct 07, 2009 11:12 pm

huhuhu Cuba, Try, Test noh... lol!
Back to top Go down
http://komuniti-sbdj.blogspot.com
PiRaTe_KinG
Moderator
Moderator


Posts : 515
Join date : 2009-09-27

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Thu Oct 08, 2009 1:24 am

aku nak try ngejas scha r pasni..wahahahaha.. Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
bridex
Helper
Helper


Posts : 151
Join date : 2009-10-07

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Thu Oct 08, 2009 9:53 am

ooo. aku slalu dlm sms je. dah byk sms di laburkan, aku tanya la "ni pakwe x marah ke kite msg?" n jwpn dia, "eh, marah, mana boleh x marah" ataupun "xpe, kite kan kawan"

hampeh tul!!
Back to top Go down
fareez87
Genin
Genin


Posts : 57
Join date : 2009-10-07
Age : 29
Location : Darul Peace

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Sat Oct 10, 2009 1:43 am

bridex dia tipu jer tu ko jgn caye.. lol!
Back to top Go down
http://komuniti-sbdj.blogspot.com
mr. O
Anbu
Anbu


Posts : 266
Join date : 2009-09-28
Age : 26
Location : Consortium Blue Dream

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Sat Oct 10, 2009 4:56 am

aku tambah lagi satu boleh tak????
nie aku rumuskan berdasarkan pemerhatian aku di kolej aku lah...
selalunya kalo awek yang dah ada pakwe nie (aku khususkan kat awek jer lah sbb kalo laki, aku tak pandai sgt)...
dia 24 jam msg...
masuk librari pon msg, makan pon msg, minum pon msg...
hatta dlm kuliah pon sempat gak msg...
ha!!!!!!
hati2lah wahai kawan2 sekalian...
cuba korang selidik dengan siapa aweks2 pujaan korang tue ber"sms"...
tapi mengikut kajian aku lah...
mmg sememang memangnya, 90% lah, dia dah berpunya...
huhuhuhuhu...
Back to top Go down
http://resurrectionoffaizan.blogspot.com/
PiRaTe_KinG
Moderator
Moderator


Posts : 515
Join date : 2009-09-27

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Sat Oct 10, 2009 7:40 am

aku plg setuju dgn fakta omar
Back to top Go down
mr. O
Anbu
Anbu


Posts : 266
Join date : 2009-09-28
Age : 26
Location : Consortium Blue Dream

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Sat Oct 10, 2009 3:23 pm

betul tue...
terpaksa lah korang rangka plan jangka panjang namaknya...
bak kata pepatah, orang yang dah kahwin pon bercerai, inikan pulak pasangan yang bercinta...
Back to top Go down
http://resurrectionoffaizan.blogspot.com/
ainD_Wunan
Anbu Senior
Anbu Senior


Posts : 603
Join date : 2009-10-01
Age : 59
Location : umah atas tanah di planet bumi

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Sat Oct 10, 2009 7:21 pm

hehhe...best gak tips ni...
Back to top Go down
http://norezschan.blogspot.com
bridex
Helper
Helper


Posts : 151
Join date : 2009-10-07

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Tue Oct 13, 2009 5:48 pm

fareez87 wrote:
bridex dia tipu jer tu ko jgn caye.. lol!


ape maksud ko tuh??

awek nih, lps 2-3 hari, aku dgr dia cite ngn ada akak nih, dia mmg ada bf. tp diorg jrg nak sms n such.

so, pendapat omar tuh, aku sokong. tp ada gak awek2 yg x msg 24 jam. mcm aku ngn ex aku, dia bukan kisah sgt sms ke x. kdg jwb fon pun x bile call.

so.. ntah. xtau la aku. ahhahaahahahhahah

_________________


Daihatsu Mira L512 4WD

Back to top Go down
mr. O
Anbu
Anbu


Posts : 266
Join date : 2009-09-28
Age : 26
Location : Consortium Blue Dream

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Wed Oct 14, 2009 2:45 am

bridex wrote:
fareez87 wrote:
bridex dia tipu jer tu ko jgn caye..


ape maksud ko tuh??

awek nih, lps 2-3 hari, aku dgr dia cite ngn ada akak nih, dia mmg ada bf. tp diorg jrg nak sms n such.

so, pendapat omar tuh, aku sokong. tp ada gak awek2 yg x msg 24 jam. mcm aku ngn ex aku, dia bukan kisah sgt sms ke x. kdg jwb fon pun x bile call.

so.. ntah. xtau la aku. ahhahaahahahhahah

eh, mcm mana ko tahu aku nie omar??
aiseh, saspen nih...
Back to top Go down
http://resurrectionoffaizan.blogspot.com/
[???]
Owner
Owner


Posts : 355
Join date : 2009-09-27

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Wed Oct 14, 2009 5:36 am

hehehee aku setuju cakap mr.o
aku nmpk ramai mcm tu..soalan pertama aku
diorang x letih kew keja nak taip saja..
dan tips2 d atas mmg bagus..cuba time tu ko naik
bmw kew apa...x yah kata bmw..naik civic baru pun sudah..
umur 20++ pakai civic sapa x terkjt wakakaka....
dan rules nombor 1 jangan caya kalau pempuan tu
kata x dak pakwe kew apa...semuanya tu wayang!!
Back to top Go down
bridex
Helper
Helper


Posts : 151
Join date : 2009-10-07

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Wed Oct 14, 2009 9:54 am

mr. O wrote:
bridex wrote:
fareez87 wrote:
bridex dia tipu jer tu ko jgn caye..


ape maksud ko tuh??

awek nih, lps 2-3 hari, aku dgr dia cite ngn ada akak nih, dia mmg ada bf. tp diorg jrg nak sms n such.

so, pendapat omar tuh, aku sokong. tp ada gak awek2 yg x msg 24 jam. mcm aku ngn ex aku, dia bukan kisah sgt sms ke x. kdg jwb fon pun x bile call.

so.. ntah. xtau la aku. ahhahaahahahhahah

eh, mcm mana ko tahu aku nie omar??
aiseh, saspen nih...


saspen? saspender? hahah. kite kan bestweh?

_________________


Daihatsu Mira L512 4WD

Back to top Go down
Laksamana Sunan
Moderator
Moderator


Posts : 714
Join date : 2009-09-27
Age : 29
Location : dalam jasad manusia

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Wed Oct 14, 2009 11:43 am

~~++[mr.unknown]++~~ wrote:
hehehee aku setuju cakap mr.o
aku nmpk ramai mcm tu..soalan pertama aku
diorang x letih kew keja nak taip saja..
dan tips2 d atas mmg bagus..cuba time tu ko naik
bmw kew apa...x yah kata bmw..naik civic baru pun sudah..
umur 20++ pakai civic sapa x terkjt wakakaka....
dan rules nombor 1 jangan caya kalau pempuan tu
kata x dak pakwe kew apa...semuanya tu wayang!!

wahahahaha btul tu mr unknown..

umur 20 ++ ,ada civic baru ,ada rumah sndiri ,ada kerjaya >>> x payah susah2 cari awek..awek yg cari kita borr..ahahah

pasal rules number 1 tu ,aku kurang setuju ...sbb ada gak awek yng btul2 jujur2 mengaku xde pakwe (sbnrnya mmg dia xde pakwe)....hahaha

_________________

MATI ITU PASTI.....HIDUP INSYAALLAH


Apabila hujan turun..
Melimpah lah air dari perbukitan
Aliran menujah ke batu
melekuk..
tanda waktu beralih
Seiring nyawa menghanyut usia
Sejalan nafas
melangkah ke hujung..


"....Awan..
Kalau dapat dicapai
maka saktilah hamba.."



Back to top Go down
[???]
Owner
Owner


Posts : 355
Join date : 2009-09-27

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Wed Oct 14, 2009 11:57 am

tapi peratus yg x dak tu hanya 20% so jangan mengharap sangat...
mereka tw kelemahan kita apa..mereka mampu buat muka 20sen mereka
kita akn cair..merekaa akan menggunakn air mata mereka....!!! argghhh!!!
x cya aku! ini semu satu penipuan...tapi aku tw mmg ada perempuan yg jujur d luar sana..
jadi jgn la terasa ek wahai kaum2 hawa dlm forum nie..aku tw korang semua baik2 belaka
Very Happy
Back to top Go down
Laksamana Sunan
Moderator
Moderator


Posts : 714
Join date : 2009-09-27
Age : 29
Location : dalam jasad manusia

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Wed Oct 14, 2009 12:38 pm

yaaaaa mr unknown..20 peratus tu adalah pmpuan di bestweh....aku yakin prmpuan di bestweh sumanya jujur2...


bangunnya lelaki kerana wanita..jatuhnya lelaki kerana wanita juga.....hahahha

_________________

MATI ITU PASTI.....HIDUP INSYAALLAH


Apabila hujan turun..
Melimpah lah air dari perbukitan
Aliran menujah ke batu
melekuk..
tanda waktu beralih
Seiring nyawa menghanyut usia
Sejalan nafas
melangkah ke hujung..


"....Awan..
Kalau dapat dicapai
maka saktilah hamba.."



Back to top Go down
Laksamana Sunan
Moderator
Moderator


Posts : 714
Join date : 2009-09-27
Age : 29
Location : dalam jasad manusia

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Wed Oct 14, 2009 12:48 pm

nk tmbah....

sayang keluarga rindu rindukan...

sayang saudara dekat dekatkan...

sayang kekasih tinggal tinggalkan...

Very Happy

_________________

MATI ITU PASTI.....HIDUP INSYAALLAH


Apabila hujan turun..
Melimpah lah air dari perbukitan
Aliran menujah ke batu
melekuk..
tanda waktu beralih
Seiring nyawa menghanyut usia
Sejalan nafas
melangkah ke hujung..


"....Awan..
Kalau dapat dicapai
maka saktilah hamba.."



Back to top Go down
bridex
Helper
Helper


Posts : 151
Join date : 2009-10-07

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Wed Oct 14, 2009 4:15 pm

abis tu camana nak mengayat.

bg la tips ngayat plakk

_________________


Daihatsu Mira L512 4WD

Back to top Go down
mr. O
Anbu
Anbu


Posts : 266
Join date : 2009-09-28
Age : 26
Location : Consortium Blue Dream

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Wed Oct 14, 2009 6:37 pm

nie dia boyfriend panda datang...
Back to top Go down
http://resurrectionoffaizan.blogspot.com/
cik dalyla
Helper
Helper


Posts : 387
Join date : 2009-09-27

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Wed Oct 14, 2009 9:22 pm

errrkkkkkkkkkkkkk


affraid
Back to top Go down
neofairy
Admin
Admin


Posts : 527
Join date : 2009-09-27
Age : 106
Location : Holy Land, Jurusalem

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Thu Oct 15, 2009 1:40 am

aku ni jenis pelik sket. kalau org perempuan tu mnt kat aku, aku rasa takut. wakaka. kalau aku minat kt org perempuan baru ok.

_________________

We Are Happy Family!

Back to top Go down
PiRaTe_KinG
Moderator
Moderator


Posts : 515
Join date : 2009-09-27

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Thu Oct 15, 2009 1:48 am

klu pompuan minat aku..rasa susah nak handle..sumer berebut nak kat aku..wahahahaha!!!
Back to top Go down
neofairy
Admin
Admin


Posts : 527
Join date : 2009-09-27
Age : 106
Location : Holy Land, Jurusalem

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Thu Oct 15, 2009 1:49 am

sokong pirate! beliau adalah legend bestweh. pencinta wanita bestweh..

_________________

We Are Happy Family!

Back to top Go down
PiRaTe_KinG
Moderator
Moderator


Posts : 515
Join date : 2009-09-27

PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Thu Oct 15, 2009 1:57 am

wafi la legend bestweh

pencapaian efairy sepanjang bestweh dibuka:

bestweh v1 --> super mod
bestweh v2 --> admin
bestweh v3 --> admin
bestweh heavenforum skrang --> admin
bestweh.org --> admin

perghhhhhhh....awal2 lg dah berpangkat..mmg gempak r ko wafi..hehehehehe..aku x setaraf dgn mung..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?   Today at 3:20 am

Back to top Go down
 
Cara mudah untuk check seseorang tu dah ada Awek/Balak tak?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Cara mudah merawat discus
» Cara Packing Ikan Arwana untuk kirim ke Luar Kota
» CARA MENGELUARKAN WARNA AROWANA DENGAN TEKNIK TANNING
» Cara membuat diy protein skimmer
» Ikan-ikan yang cocok untuk Aquascape

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
nostalgia ® :: Info dan Tips :: Tentang Cinta-
Jump to:  
Forumotion.com | © phpBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Free forum